Koupili jsme plachetnici Millennium I

je to 2 roky, co jsme prodali v Australském Sydney Perlu. Byl tedy nejvyšší čas, abychom zaopatřili nové plavidlo. V polovině května jsem tedy zakoupil druhou plachetnici v pořadí – Millennium I. Ano, je to důvod k oslavě. Je to laminátová plachetnice Sunbeam 42 CC s centrálním kokpitem. Má jeden stěžeň, uvnitř jsou tentokrát dvě kajuty a vejde se na ní celkem 5 lidí na spaní. Podrobný popis parametrů a vnitřní dispocici lodě najdete na stránce zde.

Loď je nyní v krásné privátní maríně Olive Island Marína na ostrově Ugljan v chrovatské Dalmácii. Je to hned naproti Zadaru.

Provozně ji nyní po 3 roky budeme sdílet s Tomášem Krause. Takový základní plán je příští nebo přespříští rok loď postupně přesunout na sever Evropy a pak se uvidí, jak to půjde dál.

Pokud byste se chtěl někdo na loď podívat, je možné ji využít k pobytu jako houseboat, nebo se přidat do posádky na některou z plaveb mé maličkosti nebo Tomáše. Kontakt je jednoduchý perloviny@perloviny.cz. Kalendář, kdy tam jsme najdete zde.